MID-LATE SUMMER OMAKASE TASTING
Sake Accompaniments / Häppchen
Trio of small, chilled dishes / Trio von kleinen, gekühlten Gerichten
Sea Bream Arai / Dorade Arai
North Atlantic sea bream, prepared as "Arai"-a traditional ice-washing technique often used in summer time - for a bouncy texture in otherwise gentle and white meat. Served on a bed of ice with green yuzu pepper. /Nordatlantische Dorade, zubereitet als "Arai" - eine traditionelle Eiswaschmethode, die häufig im Sommer angewendet wird, um eine federleichte Textur in ansonsten sanftem und weißem Fleisch zu erzielen. Serviert auf einem Eisbett mit grünem Yuzu-Pfeffer.
Monkfish Sunomono / Seeteufel Sunomono
Golden oyster mushroom and scallops simmered in soy broth. Simply perfect as a Sake accompaniment. / Limonenseitling und Jakobsmuscheln gegart in Soja-Sud. Einfach perfekt als Sake-Begleitung.
Chef’s Sashimi
Duo of the Day / Duo des Tages
Homemade Tofu
Sea Bream & Shiso Tempura / Dorade & Shiso Tempura
The firm meat of sea bream you enjoyed from Sake Accompaniments transforms into a tender, delicate and sweet meat as tempura. Wrapped in refreshing green shiso leaves and served with salted koji (rice culture) sauce with a hint of kumquat. / Die Dorade, die Sie bereits bei den Sake-Häppchen genossen haben, verwandelt sich in zartes, delikates und süßes Fleisch als Tempura. Eingewickelt in erfrischende grüne Shiso-Blätter und serviert mit gesalzener Koji-Sauce (Reiskultur) mit einem Hauch von Kumquat.
Grilled Saikyo Black Cod
Alaskan black cod in Zenkichi’s original Kyoto-style Miso marinade /
Seared Veal Entrecôte (rare) / Gebratenes Kalbfleisch Entrecôte (rare)
Flash-seared, thinly sliced entrecôte wraps fragrant herbs & sprouts. Enjoy with grated daikon radish and homemade sudachi ponzu citrus sauce. /
Ganz kurz angebratenes, dünn geschnittenes Entrecôte, umhüllt von duftenden Kräutern und Sprossen. Genießen Sie es mit geriebenem Daikon-Rettich und hausgemachter Sudachi-Ponzu-Zitronensauce.
Mini Seafood Chirashi
Assorted Sashimi, Ikura salmon caviar and Japanese Sushi egg omelet served over Sushi rice. Served with Haccho Miso soup /
Mineoka Tofu
Sweet & creamy milk pudding with Azuki red beans and raspberries/ Süßer cremiger Milchpudding met rotten Azuki-Bohnen und Himbeeren.
Frozen Black Sesame Mousse
Chocolate-based silky frozen sesame mousse / Gefrorenes, seidiges Sesam-Mousse auf Schokoladenbasis